Facta versterkt marktpositie door overname familiebedrijf Optimum Elektrotechniek

Facta versterkt marktpositie door overname familiebedrijf Optimum Elektrotechniek

UITGEEST, 24 juli 2017 – Facta heeft een meerderheidsbelang verworven in familiebedrijf Optimum Elektrotechniek uit Uitgeest. Mede door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en de groeiambitie is Peter Kok tot dit besluit gekomen. Door deze strategische samenwerking kunnen Facta en Optimum hun klanten nog breder van dienst zijn. Daarnaast verwacht Facta haar positie als onafhankelijke onderhoudspartner voor rotating equipment verder te kunnen versterken en uit te bouwen. Optimum blijft zelfstandig en onder dezelfde naam opereren. De dagelijkse leiding blijft in handen van Erwin Kok, die daarnaast de overige aandelen heeft overgenomen.

Optimum Elektrotechniek werd in 1995 opgericht door Peter Kok. Het bedrijf is een elektrotechnische dienstverlener aan industriële bedrijven en opereert met 22 vakbekwame elektrotechnici in Noord-Holland. Peter Kok, voormalig eigenaar: “Facta biedt ons bedrijf de gelegenheid om voort te bouwen op de fundamenten die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Ik heb er vertrouwen in dat door het partnership met Facta de toekomst van het bedrijf en de medewerkers gegarandeerd is.” Erwin Kok, algemeen directeur Optimum, vult aan: “Ons doel is om de komende jaren door te groeien. Met Facta als partner ligt deze groeidoelstelling binnen handbereik. We zijn klaar voor een nieuwe ambitieuze fase in de ontwikkeling van onze onderneming.”

“Wij hebben voor deze samenwerking gekozen vanwege de zeer ervaren technische professionals en het ondernemende karakter van Optimum Elektrotechniek”, verklaart Jeffrey Schotvanger, algemeen directeur Facta. “Door deze krachtenbundeling versterken wij onze dienstverlening. We kunnen onze klanten nog beter van dienst zijn in de reparatie, revisie en het onderhoud van hun rotating equipment door nu ook de elektrotechnische werkzaamheden aan te bieden. Bovendien krijgen Facta en Optimum aansluiting op elkaars markten. Een klassieke win-winsituatie dus.”
Aan deze strategische samenwerking ligt ook een gedeelde toekomstvisie ten grondslag. Schotvanger: “We zien dat het voor technische diensten steeds een grotere opgave wordt om kennis van zowel elektrotechnische installaties als werktuigbouwkundige installaties zelf in huis te hebben. Wij nemen die zorg graag uit handen met zeer deskundige ervaren technici, inhoudelijk advies en een manier van organiseren die stilstand van processen vrijwel uitsluit.”

v.l.n.r. Jeffrey Schotvanger (Algemeen directeur Facta), Erwin Kok (Algemeen directeur Optimum Elektrotechniek), Wil Dinnessen (Technisch directeur Facta).

 

Over Optimum Elektrotechniek
Optimum Elektrotechniek werd in 1995 opgericht door Peter Kok. Het bedrijf is een elektrotechnische dienstverlener aan industriële bedrijven en opereert in Noord-Holland. De klantenportefeuille van Optimum Elektrotechniek bestaat onder meer uit HVC, Sanquin en diverse drinkwaterbedrijven. Met hun expertise in elektrotechniek integreren zij oplossingen geheel naar wens van de klant. Er werken 26 medewerkers.
Naar de website van Optimum

Over Facta
Facta is sinds 1958 actief in het elektrotechnisch en mechanisch onderhoud, en de reparatie en revisie van pompen, elektromotoren, generatoren en ventilatoren. Industrieën, bouwondernemingen, gemeenten en waterschappen kunnen daardoor vertrouwen op de continuïteit van productieprocessen en betrouwbaar watermanagement. Zij zijn werkzaam voor onder meer Tata Steel, Shell, Kone, Forbo en Duinrell. Er werken 175 medewerkers.
Naar de website van Facta